Loading...
hidden

Mobile-Version anzeigen

Meta-Navigation

Startseite – Hochschule Luzern

Sprachwahl und wichtige Links

  • Zum Inhalt springen
  • Kontakt
  • Login
  • De
  • En
Suche starten

Hauptnavigation

Departementsnavigation

  • Technik & Architektur
  • Wirtschaft
  • Informatik
  • Soziale Arbeit
  • Design Film Kunst
  • Musik
  • Gesundheit

Unternavigation

  • Studium
  • Weiterbildung
  • Forschung
  • International
  • Campus
  • Über uns
  • News & Stories

Unternavigation

Breadcrumbs-Navigation

  1. Forschung an der Hochschule Luzern Forschung an der Hochschule Luzern
  2. Alle Projekte der Hochschule Luzern Alle Projekte der Hochschule Luzern
  3. Exact Enjoyment – Sustainable LEAN Catering for Guests of the 21st Century (LEAN=Learning, environmental, appropriate, nutritious) Exact Enjoyment – Sustainable LEAN Catering for Guests of the 21st Century (LEAN=Learning, environmental, appropriate, nutritious)

Exact Enjoyment – Sustainable LEAN Catering for Guests of the 21st Century (LEAN=Learning, environmental, appropriate, nutritious)

How do we establish a new business proposal around sustainable and healthy food for modern tourist and MICE consumers in central Switzerland?

Kurzinformation

Departement:

Wirtschaft

Status:

Abgeschlossen

Zeitraum:

01.12.2016 - 01.05.2018

In der Übersicht

Central Switzerland as a tourist destination caters to a diverse group of guests. In the area of gastronomy, a wave of adjustments has taken place in the past years offering both multicultural menus and interest in local products. But a more complex approach, beyond taste and tradition, catering to sustainable and healthy dietary offers for modern customers as a new business proposal has not yet prevailed, nor has it been systematically introduced in the active tourist context. This project is an investigation the possibility of introducing ‘contemporary’ healthy eating habits into the tourist and MICE industry where both being up front concerning new trends and staying within an economical bandwidth while catering to large groups are core. Partners in the case study are among others Tavolago, Messe Luzern, Vegan Kitchen (Lauren Wildbolz)

hidden

Fakten

Projektart

Forschung

Beteiligte interne Organisationen
  • Wirtschaft
  • Institut für Betriebs- und Regionalökonomie IBR
  • Institut für Soziokulturelle Entwicklung
Finanzierung
  • IDS - Tourismus und nachhaltige Entwicklung
hidden

Beteiligte Personen intern

Projektleiter/in
  • Julie Harboe
Projektmitarbeiter/in
  • Stijn Ossevoort
  • Alex Willener
  • Patricia Wolf

Kurzinformation

Departement:

Wirtschaft

Status:

Abgeschlossen

Zeitraum:

01.12.2016 - 01.05.2018

Footer

FH Zentralschweiz

Links zu den Social-Media-Kanälen

  •  Instagram
  •  LinkedIn
  •  TikTok
  •  Facebook
  •  YouTube
  •  Flickr

Kontakt

Logo Hochschule Luzern

Hochschule Luzern


Werftestrasse 4
6002 Luzern

+41 41 228 42 42

info@hslu.ch

Direkteinstieg

  • Studieninteressierte Bachelor
  • Studieninteressierte Master
  • Weiterbildungsinteressierte
  • Für Studierende
  • Für Mitarbeitende

Quicklink

  • Personensuche
  • Standorte
  • Aktuell
  • Bibliotheken
  • Agenda
  • Medien
  • Jobs, Karriere und Berufsbildung
  • Home
  • Räume mieten

Statische Links

  • Newsletter abonnieren
  • Datenschutzerklärung
  • Impressum
  • Institutionell akkreditiert nach HFKG 2019–2026
Logo Swissuniversities

QrCode

QrCode